home

home

dinsdag 8 februari 2011

we've got it all

I can't do this again - Ik geef toe. Ik word verliefd. Ik wil niet verliefd worden; het maakt me bang en klein en onzeker. Het maakt me zwak, het maakt me bezorgd. Hij stuurt niet terug. Hij stuurde dagenlang immens veel maar nu, sinds 16:00, stuurt hij niet meer terug. 

Hoe vaak heb ik hem niet teruggestuurd? Duizendmaal. Ik stuurde - a priori - niet terug. Hij hield vol. Hij bleef sturen, bleef aanwezig, drukte zichzelf in mijn drukste leven ooit: dat van mijn hart. Het is nog niet te laat - ik ben nog niet verliefd. Ik kan nog terug, we hebben nog niet gekust, we hebben nog niets; niets meer dan woorden. Het is nog niet te laat: ik kan nog terug.

Een maand geleden plakte ik foto's op de muur. Ik keek vooral naar de kleuren; het contrast - het gevoel. Ik keek niet zozeer naar de prentjes, maar wel naar het gevoel dat ieder beeld met zich mee bracht. Vandaag zag ik opnieuw wat ik ooit eerder zag: we've got it all - op een foto aan de zee; dakterras; scrabble. Geert Willem. Ik maakte hem een fotoboek, destijds, vol beelden en woorden; vol van ons. Eerst een foto "can't you see", dan een foto "we've got it all". Hij zag het niet. Hij heeft het nooit gezien, of misschien even, eerst, maar al snel niet meer. We hielden vol. Twee jaar lang. Binnen- en buitenland; ter land, ter zee en in de lucht. Amsterdam, Rotterdam, Leuven, Parijs, Antwerpen, Tokyo en Schiermonnikoog. We hielden vol. Veel verhalen, weinig liefde. Veel liefde, geen verhaal. Ik weet het niet. Ik weet het niet meer. Ik weet dat het pijn doet, soms. Niet hem - alles, behalve hem. Het verhaal; het verleden. Het blijft; het gaat niet weg. Onuitwisbaar. Een herinnering.

Ik ben blij. Ik ben blij met wie ik ben, met de levens die ik leefde, het meisje dat ik ben. Al doet het pijn, soms. Zoveel hoop en liefde, rust en chaos. Er gebeurt zoveel vanbinnen. Ik val en ik stamel, ik tuimel en vlieg. Ik ga door. I can do this. Misschien niet nu, niet hier en niet nu of met de jongen van vandaag, maar - adem - I'll get there.

Can't you see
we've got it all?Geen opmerkingen:

Een reactie posten