home

home

dinsdag 8 mei 2012

jump

Ik weet al wat ik ga moeten kiezen. Het is gewoon heel erg moeilijk om te doen. Springen, of vallen. Springen natuurlijk. Springen in het onbekende, omdat het zo niet langer verder kan. Daar ben ik zeker van, of dat probeer ik toch te zijn. Er zijn ook heel veel goede dingen: vrijheid, cava, vrienden en vreugd. Maar hetgeen ik het meest zou moeten doen, doe ik niet: bijleren. Ik stagneer, ik blokkeer, ik blijf zitten waar ik sta. Het boeit me niet langer, het doet er niet toe. Na 2 jaar geven wat ik had, heb ik nu niets meer dat rest. Ik doof uit. Het is tijd voor een sprong, een salto, een haasje-over-kop, een tuimel op de baan. Ik wil vooruit. Ik wil verder, ik wil vooruit (nog een keer). En daarom moet ik keuzes maken, hier en nu, voor vroeger en later. Daarom moet ik durven, heel erg durven, loslaten wat er is. Het is zo slecht nog niet, zoals het is, maar ook niet goed genoeg. En voorlopig streef ik naar "excellence", zoals prof. E. Boulpaep dat zo mooi zei:

"We want excellence, mylady. We're not here for fun"

Times are changing. Een vriendin belde net, het is af met haar lief. Ik verbaas me erover hoe snel alles zo anders kan worden, en vooral, hoe snel men weer incasseert dat alles anders is. Of hoe verandering routine kan worden, als je maar hard genoeg probeert. Mocht ik advocaat zijn, zou ik afsluiten met de volgende woorden:

"Om al deze redenen vraag ik U, meneer de Voorzitter,
om mijn vordering ontvankelijk en gegrond te verklaren, en dientengevolge
mij toe te staan om verder te gaan in vrede, zonder opzegtermijn noch wrok, opdat wij hiermee beiden beter gediend zouden zijn"

Maar ik ben geen advocaat, of zo voelt het toch nog niet. Ik oefen, ik train, ik zoek de bomen door het bos. En de bloempjes, natuurlijk, en de bijtjes in de zon. Als er een rivier is, zal ik zwemmen. In mijn ondergoed, als het kan. En als het regent, zal ik zoeken, naar de grootste regenboog. Naar de kleuren, die vervagen "zonder zoeken, zonder vragen, eindelijk voor altijd rusten, en de bloemen die je kusten" - ik denk dat het tijd is voor dit lied:
 
 

"Ik dank U voor Uw aandacht"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten